Diabetische voetzorg

Vroegtijdige signalering van voetproblemen is bij de diabetische patiënt erg belangrijk. Daarom is het belangrijk dat u met regelmaat de medisch pedicure bezoekt ook als u op dit moment nog geen problemen aan de voeten hebt.

Per 2015 zijn er wijzigingen doorgevoerd met betrekking tot vergoeding voor de diabetici.

Voor diabetici dient er een Simm's classificatie en zorgprofiel gedefinieerd te worden door de podotherapeut. Het zorgprofiel geeft o.a. aan in welke risicogroep u valt en voor welke vergoeding u in aanmerking komt vanuit de zorgverzekering.

Simm's 0

Vergoeding uit aanvullende verzekering (per verzekeraar verschillend) u betaald zelf u behandeling na u bezoek aan de pedicure en declareert zelf bij uw zorgverzekeraar.

Simm's 1 met zorgprofiel 1

Eenmaal per jaar krijgt u een screening vanuit de basisverzekering. Vergoeding behandeling uit aanvullende verzekering (per verzekeraar verschillend).

Simm's 1-2-3 met zorgprofiel 2-3-4

De podotherapeut stelt uw behandelplan op waarmee u naar de medisch pedicure kunt voor de medisch noodzakelijke behandeling. Vergoeding uit basis verzekering, rekening houdend met eigen risico (alleen bij pedicure die is aangesloten bij een podotherapeut).

Samenwerking

Medisch pedicure praktijk Geralda van Heijningen heeft een samenwerking met:

  • Podotherapie Voet op maat- GHZ Gouda
  • Podocentrum Groene Hart – Hazerswoude-dorp
  • Podocentrum Groene Hart – Voorhout
  • Fit Podotherapie – diversen locaties o.a. Gouda, Vlaardingen, Schiedam
  • Apotheek van den Dries - Waddinxveen

De praktijk is aangesloten bij ProVoet en ProCert.